Отац је углавном најбитнија карика неопходна за успостављање структуре у животима деце. Без структуре и самодисциплине деца су у данашњем свету „непристојних понуда“ као овце међу вуковима.

„Добра повезаност међу члановима породице, јасна и доследна правила понашања свих чланова породице и осећај уклопљености у породицу и окружење“ – према мишљењу стручњака, неки су од најважнијих заштитних фактора од стварања зависности код младих.

Када су очеви посвећени и присутни од рођења, адолесценција долази као још једна у низу специфична и изазовна фаза. Међутим, чак и ако ово није случај, увек је прави тренутак да се ради на квалитетнијем односу са децом. Стога, ми заговарамо ангажовано очинство и родитељство и подстичемо учеснике наших тренинга и акција да задрже значајно место и активну улогу у сазревању своје деце.

Тренинг ће учеснике упознати са опасностима зависности, разлозима због којих су оне изражене у периоду адолесценције и изазовима које носи родитељска улога. Како је циљ развој, а не просто информисање, учеснике тренинга подстичемо да преиспитају своје родитељске стратегије и развију нове вештине.

Ова школа је за

све родитеље тинејџера!

Тренинг се састоји из 4 образовна модула:
 • Мобилни телефон као члан породице
 • Интернет, друштвене мреже, јућуб, инфлуенсери, секс – порнографија
 • Како избећи манипулације? Постављање и чување граница
 • Алкохол и дрога
Учешће брачног друга је и бесплатно и веома пожељно!

Тренинг - Бити родитељ тинејџера - Зависности

Тренинг се састоји из 4 образовна модула.

Време одржавања:

Пролеће 2022.

Тренинг је намењен свим родитељима којима је наслеђе битно бар колико и садашњост и који схватају да боља будућност неће доћи сама од себе, већ се за њу морамо изборити сами – на првом месту кроз унапређење себе и раду на побољашњу веза и односа са својим потомством.

*ЧПП (често постављено питање): Да ли је овај тренинг само за тате, или и маме могу да присуствују?

Најтоплија је препорука да и тате и маме подједнако учествују у тренинзима и школама које организујемо! Не постоји прича о тати која се не тиче маме и обрнуто – јер тата и не постоји без маме и ван контекста породице. Сваки добар родитељ мора да има јасно разумевање улоге другог родитеља и пошто се улоге тате и маме допуњују, да би тата био добар, он мора добро да се допуњује са мамом.

План рада Тренинга

 • Први дан у школи

  Почетак

  Упознајемо се, договор о правилима боравка у школи. Прва лекција.

 • Теорија

  Едукација он-лајн

  Како савладати основна родитељска знања и вештине – 4 едукациона модула једном седмично сваког од 19:00 до 20:30.

  Теорија

 • Практичан рад

  Рад у групи

  Током школе пар пута ћемо организовати рад у мањим групама.

 • Домаћи задаци

  Знојење

  Практично решавање неког проблема као што је слагање лега одмах по повратку с посла или шетња по парку суботом у 6 ујутру.

  Домаћи задаци

Да после нас земљом ходају бољи од нас!

Постани члан!

Човек је биће Заједнице и без ње тешко може да узраста. Уколико изабере да буде сам, човек не може да сагледа своје врлине, али ни своје мане. У Заједници ствари су видљивије и човек има прилике да унапређује себе, свој однос са својим члановима породице као и другим члановима који су део Заједнице.