Дејан Драгићевић из Подгорице и његова ћерка Анђела имају необичан ритуал свако вече пред спавање. Како би петогодишња Анђела заволела прање зуба, њен тата се свакодневно маскира да би је додатно мотивисао.

“Маскирање је настало на крају једног дана када је ћерка Анђела требало да опере зубе прије спавања а мени је те ноћи запало да јој то кажем. С обзиром на то да сам у том делу дана уморан па ми је и когнитивни капацитет истрошен, пристао сам на уцјену “да опере зубе ако ћу да смислим неко изненађење док заврши”. Опет нисам могао да се одупрем том шарму и љепоти и пристао сам. Тако је настала прва маска.

С обзиром на то да се тешко одриче свега што јој се свиђа (на тату), та пракса се наставила и прерасла у ритуал. Послије неколико ноћи жена је почела да слика те догађаје и кад смо те слике виђели на једном мјесту смијали смо се и примијетили да је то добило неку своју причу.”
Тата Дејан додаје да мала Анђела прелепо црта, да је врло креативна, маштовита, добронамерна, има одличне урођене дипломатске вјештине и да са симболичним отпором иде да пере зубе.

Извор: detinjarije.com