Писмо једног мужа и оца обишло је свет – он је написао писмо у којем је описао шта све ради за своју супругу која се тек породила, и зашто би волео да је све то раније схватио.

Ево његових савета!

1. Она је носила бебу девет месеци у свом стомаку. Зато ти носи бебу девет месеци НА свом стомаку, када год имаш прилику! Она ће се брже опорављати док ти држиш или носиш бебу, а веза између тебе и бебе постајаће све дубља и лепша.

2. Она доји, и то јесте прелепо, али је и исцрпљујуће. Зато ти мењај сваку пелену коју можеш. Од прве коју сте икада ставили беби. Да, оно што је у пелени је гадно, али је гадно свима. Ако поделите дужности, спречићете настајање нервозе или лошег баланса. И док она слуша како се њене другарице жале на своје “одсутне” мужеве, моћи ће да им се хвали како ти обављаш одличан посао.

3. Реци јој да је лепа. Помози јој да то не заборави, нарочито у тренуцима када се осећа безнадежно или критикује своје тело. Подсети је да је добила 20 килограма и испомерала све унутрашње органе како бисте обоје добили доживотни дар, ваше дете.

4. Донеси јој кафу ујутру. Ако још увек доји, кафу без кофеина, важно је да зна да није сама, и да знаш да је уморна и желиш да је орасположиш.

5. Буди њена “стена”. Буди ослонац, буди особа која ће увек бити уз њу. Долазак бебе је емотиван тренутак, и њен језик ће некада бити “оштрији” него што заправо мисли, али знај да ћете се убзро вратити у нормалу.

Извор: Мондо