Другари,
први мај, први мај, први мај!

Иста мета – исто одстојање. И овога пута Подбукови, Ваљево.

Кад?
Камп почиње у среду 1-ог., али је окупљање од уторка увече. Разилазимо се у недељу 5. маја.

Ко?
Екипу чини минимално један тата или други старији мушкарац (деда, ујак…), и минимално једно дете. Камп је Мушки, што не значи да има икакве дискриминације по питању пола учесника (значи добродошле су у маме и ћерке, сад се већ понављамо), већ се тако зове због активне улоге мушкараца у њему, а та активна улога ће се видети по томе што ће они бити носиоци свих активности – планинарења, кувања, организације дечијих игара итд.

Смештај
Спава се у сопственим шаторима. Уколико немате шатор или вас боле леђа (или имате шуљеве или се плашите буба – или обрнуто) надомак кампа је породично домаћинство Мила и Миље Обрадовић са удобним смештајним капацитетима и врхунском домаћом клопом. Смештај код њих најбоље резервишите сами на тел: 014/3555-114.

Клопа
Понесите намирнице за спремање хране, ставићемо то на једну гомилу и онда ћемо се заједничким снагама постарати да ништа не остане до 5ог маја.

Временске прилике
Прогноза је за сада повољна, најављују лепо време. Ипак, препорука је увек СЛОЈЕВИТО 🙂 Наравно, понесите довољно преобуке уколико се измокрите, дуго ћемо тамо бити.

Како стићи?
ГПС локација: 44.125662, 19.940005
Или пратите овај линк: https://goo.gl/maps/PsncwgExDjT2. На оштрој кривини удесно и горе идете право неких 800 метара (добар макадам) до домаћинства Мила Обрадовића где паркирате ауто и распитате се код локалног живља за ливаду Мали рај. Будите пристојни и кад вас понуде ракијом, а понудиће вас више пута, не морате сваки пут да прихватите.

Шта понети?
Поред камперске опреме понесите своје вештине са собом, биће прилика да их употребите.

Шта ћемо радити?
Уранак, планинарење, одрастање, тражење лековитог биља и слично.

Уранак је ове године замишљен као иницијација. Старији мушки чланови повешће оне млађе који су у процесу одрастања на Хајдучко брдо. Екипа за одрастање, припремљена креће у уторак увече на Хајдучко брдо. Тамо ће заложити ватру и целу ноћ треба да је одржава. Ујутру цео камп долази горе, прави се доручак и велика прослава. 

Шта нећемо радити?
Традиционално, нећемо се бавити паметним телефонима (довољно смо паметни), видео играма (довољно смо забавни) и друштвеним мрежама (довољно смо друштвени), тако да своје справе намењене за то слободно оставите код куће.

Пријава
Да бисте учествовали потребно је да попуните пријаву, најкасније до 25.4.2019. године. Број места није ограничен.