Јер кад не буде нас више, то ће бити само смена!

ШКОЛА ОЧИНСТВА И РОДИТЕЉСТВА

Будите оно што желите за своју децу!

Ако желимо да будемо успешни у неком послу, поготово у тако захтевној области као што је родитељство, морамо да дамо све од себе да сваки дан будемо бољи него што смо били јуче. Такав подухват захтева знање, време и заједницу. Учествовањем у Школама и Тренинзима које у нашој заједници организујемо, моћи ћете да стекнете знања о најважнијим механизмима психологије одрастања и да чујете како су проблеме са којима се и ви суочавате решили други родитељи. И још важније, имаћете прилику да стекнете пријатеље и саборце у освајању овог животног позива.

*ЧПП (често постављено питање): Да ли су Школе и Тренинзи само за тате, или и маме могу да присуствују?

Најтоплија је препорука да и тате и маме подједнако учествују у свим програмима! Не постоји прича о тати која се не тиче маме и обрнуто – јер тата и не постоји без маме и ван контекста породице. Сваки добар родитељ мора да има јасно разумевање улоге другог родитеља и пошто се улоге тате и маме допуњују, да би тата био добар, он мора добро да се допуњује са мамом.

Школа - Како да (п)останем супер тата

Бити родитељ је посебна привилегија и најважнији посао у животу. За оптимално обављање тог посла вам треба знање, време и заједница. Ми вам можемо помоћи око знања и заједнице, а време ћете морати да обезбедите сами 🙂

Садржај: 10 образовних модула

Ова школа је за

Све родитеље!

Тренинг - Опет у школску клупу! Како да будете најбоља подршка свом детету?

Полазак и повратак у школску клупу је увек изазован и за дете и за родитеља. На овом курсу ћете у 4 образовна модула моћи да научите како да детету будете најбоља подршка.

Ова школа је за

Родитеље школске деце!

Тренинг - Бити родитељ тинејџера 1 - СЛОБОДА

Ваше дете жели слободу, а ваше је да му дате оквир у коме ће можи да тренинра сопствену зрелост и слободу, и када процените да је спремно, да се склоните у страну.

Садржај: 4 образовна модула

Ова школа је за

Родитеље старије деце!

Тренинг - Бити родитељ тинејџера 2 - ЗРЕЛОСТ

Тинејџерски период је период великих промена и стреса током ког желите да свом детету дате сву могућу подршку, али не и да га презаштићујете од света у који треба да крене. Ваше дете сазрева у одраслог човека, а на вама је да му то допустите.

Садржај: 4 образовна модула

Ова школа је за

Родитеље старије деце!

Тренинг - Бити родитељ тинејџера 3 - ЗАВИСНОСТИ

Иако сте одрасла особа знате колико је тешко рећи не примамљивим понудама и лошим навикама. Младима је то далеко теже и родитељ ту може много да помогне, посебно отац.

Садржај: 4 образовна модула

Ова школа је за

Родитеље старије деце!

Тренинг - Добробит родитеља за добробит деце 1

Добар родитељ је родитељ који брине о себи, свом здрављу, својим односима са драгим људима. Добар родитељ нема синдром изгарања, није исцрпљен, нервозан, фрустриран и депресиван. Добар родитељ има пријатеље и негује односе са њима. Добар родитељ може да има каријеру, али не дозвољава да она буде испред породице.

Садржај: 4 образовна модула

Ова школа је за

Све родитеље!

Тренинг - Добробит родитеља за добробит деце 2

Добар родитељ има потребно самопоуздање и самопоштовање. Да би могао да воли своју децу, добар родитељ има љубави и према себи. Добар родитељ не избегава расправу са брачним другом, али уме да расправу очува у оквирима поштовања и поверења. Добар родитељ гради и чува своју породицу као тврђаву, јер зна да она чува све своје чланове.

Садржај: 4 образовна модула

Ова школа је за

Све родитеље!

План рада Школе/Тренинга

(како то отприлике изгледа)

 • Први дан у школи

  Почетак

  Упознајемо се, договор о правилима боравка у школи. Прва лекција!

 • Теорија

  Едукација он-лајн

  Како савладати основна родитељска знања и вештине – рад у онлајн групама једном седмично

  Теорија

 • Практичан рад

  Рад у групи

  Током школе пар пута ћемо организовати рад у мањим групама. У зависности од локације учесника, тај рад може бити онлајн, а може бити и у природи

 • 1 на 1

  Индивидуална консултација

  Током трајања школе имате једну бесплатну консултацију о актуелној теми са неким од едукатора по избору.

  1 на 1

 • Домаћи задаци

  Знојење

  Практично решавање неког проблема као што је слагање лега одмах по повратку с посла или шетња по парку суботом у 6 ујутру.

 • Матура

  Дружење

  Ако је изводљиво, по завршетку школе, имаћемо прилику да се дружимо у истом саставу у природи.

  Матура

Да после нас земљом ходају бољи од нас!

Постани члан!

Човек је биће Заједнице и без ње тешко може да узраста. Уколико изабере да буде сам, човек не може да сагледа своје врлине, али ни своје мане. У Заједници ствари су видљивије и човек има прилике да унапређује себе, свој однос са својим члановима породице као и другим члановима који су део Заједнице.